Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czosnkowy z koprem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 3 łyżeczki
czosnek 6 ząbków
Koperek suszony Prymat 2 łyżeczki
jogurt naturalny 1 duże opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowy z koprem

Jogurt przelewamy do miseczki i mieszamy z majonezem na puszystą masę. Obrany czosnek należy przecisnąć przez praskę,
można również drobno posiekać, ale będzie go wtedy bardziej czuć. Czosnek dodajemy do jogurtu z majonezem. Na
samym końcu wsypujemy koperek, jeśli mamy świeży można go drobniutko posiekać i dodać zamiast suszonego. Sos będzie
jeszcze smaczniejszy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.02.2014 20:01
Głos oddany.
jolanta19 23.01.2013 19:30
też taki robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak