Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowy
Czosnek obieramy, przepuszczamy przez praskę.
Dodajemy do śmietany i majonezu. Wsypujemy przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Wszelakie sosy bardzo lubimy. Muszą mieć, wg. naszego upodobania, zbalansowany smak. Jak to polskie porzekadło brzmi: Co za dużo, to niezdrowo.
ząbek czosnku | 1 sztuka |
śmietana 18% | 2 łyżki |
majonez | 1 łyżka |
Oregano suszone Prymat | 0.5 łyżeczki |
Bazylia suszona Prymat | 0.5 łyżeczki |
cukier | 0.5 łyżeczki |
Czosnek obieramy, przepuszczamy przez praskę.
Dodajemy do śmietany i majonezu. Wsypujemy przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: