sos czekoladowy

sos czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada 53%

    200 gram
  • śmietanka słodka

    100 gram
  • masło

    20 gram
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sos czekoladowy

w kompieli wodnej rozpuszczamy czekolade, dodajemy masło i dokładnie mięszamy. Nastepnie dodajemy smietanke i dalej mieszamy az do momentu kiedy powstanie gesta jednolita masa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat