sos czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada 53%

    200 gram
  • śmietanka słodka

    100 gram
  • masło

    20 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w kompieli wodnej rozpuszczamy czekolade, dodajemy masło i dokładnie mięszamy. Nastepnie dodajemy smietanke i dalej mieszamy az do momentu kiedy powstanie gesta jednolita masa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat