Sos cumberland

Sos cumberland

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

    1 sztuka
  • wytrawny portwein

    6 łyżek
  • galaretka porzeczkowa

    25 dag
  • sos worcester

    kilka kropli
  • sól

    - -
  • imbir

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 mielona
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos cumberland

Pomarańczę umyć, ściąć z niej cienko skórkę i pokroić na cienkie paski. Z owocu wycisnąć sok. Skórkę gotować z winem, na małym ogniu, dodać 2 łyżeczki soku pomarańczowego i wystudzić. Galaretkę z porzeczek zagotować z resztą przypraw, wystudzić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Odstawić do lodówki pod przykryciem. Podawać do mięs, ryb i owoców morza.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

berys18 10.04.2015 07:48
ciekawy sos
Anna146 16.07.2011 19:37
ciekawa nazwa, ciekawy przepis
Anna146 16.07.2011 19:37
ciekawa nazwa, ciekawy przepis
artur7 18.06.2011 14:04
mniam
jasiek 04.05.2011 00:31
aperyczne
Adamorek 27.04.2011 22:38
ale fajne
kriso 25.04.2011 06:58
trzeba spróbować zrobić ten sos.
Tomek13 12.04.2011 21:02
moze byc
AgaS10 01.02.2011 20:44
to pewnie jest pyszne:)
szajba2 22.12.2010 15:43
a nie timberland?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat