Sos cumbereland

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaredki porzeczkowej

    10 dag.
  • tarty chrzan

    2 łyżki
  • stara skórka z cytryny

    1/2 łyżeczki
  • sól

    szczypta
  • cukier

    szczypta
  • sok z pomarańczy

    1 sztuka
  • wino białe

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę utrzeć dokładnie z chrzanem i skórkami cytrynową i pomarańczową. Dodać sól, cukier, wino i sok pomarańczowy. Dokładnie wymieszać, schłodzić. Podawać do pieczeni lub kotletów z dziczyzny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 15.04.2011 12:26
super
iwona332 15.04.2011 12:26
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat