Sos chrzanowy surówkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • śmietana

    1/2 szkl
  • chrzan ze słoika

    2 łyżki
  • musztarda

    1/2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane na twardo jajo przekroić, wyjąć żółtko, a białko drobno posiekać. Żółtko rozetrzeć z musztardą, wlewać łyżką śmietanę i dalej ucierać. Dodać chrzan. Sól, cukier i pieprz do smaku. Wymieszać z posiekanym białkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 04.11.2011 17:58
bardzo pyszny i ciekawy przepis na pewno go wypróbuję
angelika14 04.11.2011 17:58
bardzo pyszny i ciekawy przepis na pewno go wypróbuję
aacaac 09.06.2011 08:38
ciekawe
Tomasz17 06.05.2011 09:44
bardzo dobre
piotereq 04.05.2011 08:46
fajne
adam1f 03.05.2011 00:19
niezłe
annagebalska 14.04.2011 09:06
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat