Sos chrzanowy na gorąco

Sos chrzanowy na gorąco

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • starty chrzan

    3 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sok cytrynowy

    2 łyżeczki
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos chrzanowy na gorąco

Na patelni, na maśle podsmażyć chrzan. Dodać mąkę i chwilę smażyć (nie rumienić). Wlać zimny rosół i stale mieszając gotować 3 min. Zdjąć z ognia, doprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą, pieprzem i śmietaną. Podawać do sztuki mięsa, a szczególnie do mięsa gotowanego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Piotr24 08.08.2011 13:55
muszę spróbować :)
novita26 16.07.2011 10:57
pyszne
Anna146 06.07.2011 07:16
fajny pomysł na sos do mięsa
jolita 25.06.2011 13:50
mniam mniam
jasiek 09.05.2011 12:32
smaczne
novita26 03.05.2011 10:01
super
gosia561 26.04.2011 12:00
dobre do jajek po świętach
artur7 21.04.2011 09:38
pycha
kriso 18.04.2011 08:07
super przepis
monika154 07.04.2011 18:00
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat