Sos chrzanowy na gorąco

Sos chrzanowy na gorąco

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • starty chrzan

    3 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sok cytrynowy

    2 łyżeczki
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz biały mielony

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni, na maśle podsmażyć chrzan. Dodać mąkę i chwilę smażyć (nie rumienić). Wlać zimny rosół i stale mieszając gotować 3 min. Zdjąć z ognia, doprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą, pieprzem i śmietaną. Podawać do sztuki mięsa, a szczególnie do mięsa gotowanego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Piotr24

08.08.2011 13:55
muszę spróbować :)

novita26

16.07.2011 10:57
pyszne

Anna146

06.07.2011 07:16
fajny pomysł na sos do mięsa

jolita

25.06.2011 13:50
mniam mniam

jasiek

09.05.2011 12:32
smaczne

novita26

03.05.2011 10:01
super

gosia561

26.04.2011 12:00
dobre do jajek po świętach

artur7

21.04.2011 09:38
pycha

kriso

18.04.2011 08:07
super przepis

monika154

07.04.2011 18:00
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat