Sos chrzanowy II

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    1 szklanka
  • żółtko

    1
  • tarty chrzan

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtko z jaja ugotowanego na twardo przetrzeć przez sito, rozmieszać ze śmietaną i solą. Następnie dodać chrzan i starannie wymieszać. Podawać do wędlin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 16.04.2011 15:30
świetny do mięs;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat