Sos chrzanowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    250 ml
  • chrzan tarty

    1/3 szklanki
  • ocet winny

    2 łyżeczki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • cukier do smaku

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chrzan, ocet, musztardę, cukier i sól wymieszać.
Pionowymi ruchami delikatnie połączyć bitą śmietanę z masą chrzanową. Przykryć i wstawić do lodówki na 1 - 1,5 godz.aby smaki sie przegryzły.Sos ten możesz przygotować 8 godzin przed podaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
madzialena19 18.09.2011 20:58
dobry sos

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat