Sos cebulowy ze śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    15 dag.
  • masło

    2,5 łyżki
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, posiekać, obgotować w małej ilości wody, odcedzić. Mleko i śmietanę rozmieszać z mąką, połączyć z cebulą, zagotować. Dodać masło, doprawić solą oraz cukrem. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 07.06.2014 23:17
smakowity :)
Kasnaj 28.01.2013 08:21
Wygląda super :)
Betka 08.01.2013 22:23
pyszny;)
olkaaa 19.10.2012 10:45
właśnie do czego można go dodać?
Izabela/bella81 28.09.2012 09:59
do czego podajesz ten sosik?
bgs1984 13.07.2012 21:53
mniam
marzenciak1985 13.07.2012 20:38
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat