Sos cebulowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 kg
  • masło

    5 dag
  • śmietana

    20 dag
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i mielimy. Tak przygotowane przesmażamy na maśle do czasu aż woda całkiem odparuje.
Do zmielonej cebuli dodajemy cukier, śmietanę, sól, pieprz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caffee_tea 15.03.2012 21:17
pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat