Sos cebulowy

Sos cebulowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 kg
  • masło

    5 dag
  • śmietana

    20 dag
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Sos cebulowy

Cebulę gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i mielimy. Tak przygotowane przesmażamy na maśle do czasu aż woda całkiem odparuje.
Do zmielonej cebuli dodajemy cukier, śmietanę, sól, pieprz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

caffee_tea 15.03.2012 21:17
pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat