Sos cebulowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 sztuki
  • śmietana

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • szczypiorek

  • bulion drobiowy

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na maśle delikatnie przyrumienić pokrojoną cebulkę. Podlać szklanką bulionu. Na chwilę podgotować. Zatrzepać śmietaną, połączoną z mąką. Zagotować, posypać posiekanym szczypiorkiem. Dobry do ziemniaków i mięs.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 18.04.2012 22:53
Bardzo fajny sosik
KasiaK90 12.10.2011 07:56
świetny sosik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat