Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos boloński

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
1 szt.
czosnek
1 ząbek
marchew
1 sztuka
pieczarki
4 sztuki
mięso mielone
0,5 kg
passata pomidorowa
400 ml
oregano
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
Bazylia suszona Prymat
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
płatki
Sklep Prymat
cukier
1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos boloński

Cebulę i czosnek posiekać. Marchewkę i pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać olej/oliwę, zeszklić cebulę i czosnek, dodać marchewkę i pieczarki i wszystko podsmażyć. Następnie dodać mięso, smażyć, aż nie będzie surowe. Dodać zioła, passatę pomidorową i 1/4 łyżeczki cukru. Cukier niesamowicie podkreśla smak pomidorów. Wszystko chwilę smażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak