sos biały

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka

    1 szklanka
  • sól

  • pieprz

  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozgrzać w rondelku, wsypać mąkę, podgrzewać na małym ogniu przez ok. 4 minuty ciągle mieszając. Mąka nie powinna się zrumienić, zestawić z ognia, przestudzić. Mieszając zasmażkę stopniowo wlewać śmietanę, dodać sól i pieprz, postawić na ogniu i podgrzewać do z gęstnienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat