sos agrestowy(do ryb z rusztu)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    20 g
  • cukier

    60 g
  • szczypiorek usiekany

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • agrest

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Agrest wypłukać,dodać masło i dusić pod przykryciem,dolewając po trochu wody,aż powstanie gęsta masa,następnie przetrzeć,dodać cukier,przyprawić pieprzem i solą,zagotować.Podawać posypany siekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat