sórówka z sałaty pikantnym sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • głowa sałaty

  • olej

    5 ml
  • 2 łyzki gestej kwasnej smietany

  • ser pleśniowy

    10 dag
  • sok z cytryny

  • sól, pieprz, cukier

  • zielenina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukane obsłuszone liscie sałąty rozrywamy na kawałki i fozkaładamy na salaterce Przygotowujemy sos pokruszony ser rozcieramy z oliwą do jednolitej masy dodajemy smietane przyprawiamy do smaku gotowym sosem polewamy liscie i mieszamy posypujemy zielenina

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat