Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
dojrzałe melony gallo
2 szt -
cytryna
1 szt -
cukier
1/2 szklanki -
miód wielokwiatowy
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Sorbet z melona gallo z listkami świeżej mięty
Melona umyć, obrać, przekroić na pół i wydrążyć środki, a następnie zmiksować z sokiem z cytryny. Miód, cukier i wodę mineralną zagotować, wymieszać dokładnie z wcześniej przygotowanym musem z melona. Całą masę należy lekko schłodzić, następnie przetrzeć przez sito dodając alkohol w celu podniesienia walorów smakowych (może to być wódka, campari, wino musujące), wstawić do zamrażąrki na ok. 10 godzin. Sorbet podajemy z listkami świeżej mięty jako przerywnik podczas wykwintnej kolacji...
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się