Sorbet z melona gallo z listkami świeżej mięty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dojrzałe melony gallo

    2 szt
  • cytryna

    1 szt
  • cukier

    1/2 szklanki
  • miód wielokwiatowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Melona umyć, obrać, przekroić na pół i wydrążyć środki, a następnie zmiksować z sokiem z cytryny. Miód, cukier i wodę mineralną zagotować, wymieszać dokładnie z wcześniej przygotowanym musem z melona. Całą masę należy lekko schłodzić, następnie przetrzeć przez sito dodając alkohol w celu podniesienia walorów smakowych (może to być wódka, campari, wino musujące), wstawić do zamrażąrki na ok. 10 godzin. Sorbet podajemy z listkami świeżej mięty jako przerywnik podczas wykwintnej kolacji...

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa36 18.09.2012 20:41
super
Barbara55 29.10.2010 19:12
nic ciekawego
rakow2 27.10.2010 15:42
to jest jadalne?
aniolek2 18.10.2010 12:18
A ja dałam ten przepis mamie gdyż uwielbia melona i zrobiła ten deserek na imprezkę i goście byli zachwyceni:)
Krzysztof42 11.05.2010 15:37
jakoś nie przekonuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat