Sorbet truskawkowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    50 dag
  • woda mineralna

    400 ml
  • cukier

    6 łyżek
  • sok z cytryny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, dobrze też sprawdza się mikser do koktajli i miksujemy.
Przecedzamy przez sitko.
Wlewamy do naczynia metalowego lub z tworzywa szt., przykrywamy, aby nie pochłaniały jakichś zapachów i do zamrażarki.
Przez pierwszą godzinę mieszamy co 15 min.
Potem możemy mieszać co pół godziny, aż sorbet się zamrozi.
Jeszcze lepszy będzie, jeżeli już zamrożony wyjmiemy na 10 min, zmiksujemy końcówką z nożykami i jeszcze pomrozimy 20-30 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 24.07.2014 08:13
wspaniały kolor :)
Renata22 22.07.2014 19:55
jaki intensywny kolor!
Alex_M 22.07.2014 17:14
wspaniale orzeźwia, bardzo lubię!
Beatris 22.07.2014 16:01
Uwielbiam sorbet truskawkowy:)
mysza75 22.07.2014 14:23
moje smaki, co za pyszności mniam na orzeżwienie
magda1976 22.07.2014 13:54
Uwielbiam taki sorbet!!!
IZABELA29 22.07.2014 12:52
jaki fajny czerowniasty
IwonaDD 22.07.2014 12:34
pyszny i orzeźwiający
Lidzia 22.07.2014 12:06
Też taki robię, pyszny.
xjustynka89x 22.07.2014 11:18
ale kolorek fajny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat