Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet poziomkowy z winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

poziomki 60 dag
cukier 1 szklanka
białko 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
Liście mięty do dekoracji
wino musujące 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet poziomkowy z winem

Poziomki oczyszczamy, opłukujemy, osuszamy/ kilka dorodnych sztuk odkładamy do dekoracji/ i przecieramy przez sito. Cukier rozpuszczamy w winie. Białko ubijamy. Przetarte poziomki mieszamy z winem, sokiem z cytryny i ubitym białkiem. Wstawiamy do zamrażalnika na 4 godziny ale co 30 min masę wyjmujemy i dokładnie mieszamy.Po 4 godzinach masę znów zamrażamy na godzinę /ale już nie mieszamy/. Sorbet rozkładamy do pucharków, dekorujemy odłożonymi owocami i listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak