Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet jagodowo-arbuzowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt grecki 4 łyżeczki
arbuz
konfitura 100 jagodowa
czekolada deserowa płatki

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet jagodowo-arbuzowy

Zamrożonego, zmiksowanego arbuza miksujemy wraz z konfiturą jagodową na gładką masę.Przekładamy do plastykowego naczynia z wieczkiem i wkładamy na ok. 2-3 godziny do zamrażarki.
Do swojej porcji przygotowanej z 1 łyżki sorbetu dodałam 4 łyżeczki jogurtu greckiego, posypałam też płatkami deserowej czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 06.05.2012 19:41
bym sobie takie na podwieczorek zjadł deserek :o)
Paweł10 06.05.2012 16:45
świetnie wygląda :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak