Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
CIASTO (blacha 25x35 cm)
-
masło
125 gram -
jaja
4 szt. -
cukier brązowy
1 szkl. -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
mąka
1 i 1/2 szkl. -
mąka ziemniaczana
2 czubate łyżki -
kakao
2 łyżki (słodkie)
MASA SEROWA
-
twaróg
500 gram (półtłusty) -
kajmak
300 gram -
cukier
2 łyżki -
sól
3/4 łyżki -
jaja
2 szt. -
mąka kukurydziana
2 łyżki -
śmietana kremówka
100 ml.
POLEWA KARMELOWA
-
cukier
100 gram -
woda ciepła
1/4 szkl. -
mleko
i szkl. -
mąka
3 łyżeczki płaskie -
sól
2 szczypty
Sposób przygotowania
Kroki postępowania





Komentarze (14)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (4)