Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

solanka z nereczką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina
20 dkg
szynka gotowana
10 dkg
parówki
3 szt
nerka wieprzowa
1 szt
cebula
2 szt
ogórki kiszone
3 szt
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
masło
1 łyżka
śmietana
100 ml
cytryna
1/2 szt
koperek posiekany
1 łyzka
wywar warzywny
2 litry
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 łyżka
oliwki zielone
5 szt
kapary
10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: solanka z nereczką

Mięso gotujemy w wywarze aż będzie miękkie,a gdy ostygnie kroimy je w paseczki.Osobno w osolonej wodzie gotujemy nerkę i kroimy ją również w paseczki,cebulę siekamy i szklimy na maśle dodajemy przecier.Ogórki obieramy kroimy w półplasterki,oliwki drylujemy,parówki obieramy i kroimy w plasterki a następnie w słupki.Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do garnka z wywarem i gotujemy 5 min dodając ziele angielskie i liść laurowy,doprawiamy do smaku wlewamy śmietanę dodajemy natkę pietruszki koperek oraz obraną ze skórki i pokrojoną w półplasterki cytrynę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak