Sok-syrop z pigwy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    2 kg
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pigwę obieramy i wydrążamy środki. Kroimy na niewielkie kawałki, najlepiej w plasterki. Wkładamy do słoika partiami na przemian z cukrem.
Odstawiamy w ciepłe miejsce aż owoce puszczą sok. Proces ten trwa ok. tygodnia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat