Sok z wyciskarki wolnoobrotowej z grejpruta, imbiru, marchewki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grejpfrut

    1 szt czerwony
  • imbir

    1 kawałek 5cm
  • marchew

    2 szt
  • mięta liście

    1 garść
  • cynamon

    3 szczypty
  • olej kokosowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soki owocowo warzywne można przygotować na różne sposoby, ale mało kto dodaje przyprawy, czy olej, a dzięki tłuszczą lepiej wchłaniają się witaminy w nich rozpuszczalne.

Obieramy grejpfruta, marchew, imbir i kroimy na mniejsze kawałki.
Wrzucamy do wyciskarki.Na koniec liście mięty, sok mieszamy i doprawiamy cynamonem, a także podgrzanym olejem kokosowym, spożywamy od razu, po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 05.01.2017 16:20
Lubię takie soki;))
jan_mag 05.01.2017 10:54
Pyszny soczek!
Madzai 05.01.2017 08:24
Samo zdrowie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat