Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z jeżyn

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 1 kg
cukier 70 dag

Porada

Sok z jeżyn można dodać do gorącej herbatki w chłodne zimowe wieczory. Pychotka :)

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z jeżyn

Jeżyny umyć. Włożyć do dużego słoja i zasypać cukrem. Przykryć słój gazą i zabezpieczyć gumką. Odstawić w ciepłe miejsce. Po tygodniu powstały sok przecedzić przez gęste sito. Wlać do garnka i gotować 7 minut. Przelać do wyparzonych wcześniej słoików. Pasteryzować około 10 minut.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak