Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z czarnego bzu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czarny bez 4 l
woda zimna 1 l
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z czarnego bzu

Czyścimy i myjemy dojrzałe owoce. Zalewamy wodą z cukrem i gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny aż powstanie gęsty sok. Odcedzamy sok i gotujemy go ponownie przez około godziny. Sok wlewamy do wyparzonych słoików, które zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Pasteryzujemy 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 16.08.2015 23:06
Pyszne i zdrowe:)
Aannkaa82 16.08.2015 20:14
Robiłam w ubiegłym roku ale jakoś się od niego nie przekonaliśmy niestety.
Jagódka77 16.08.2015 18:44
samo zdrowie i dotego pysznie smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak