Sok z aroni i cytrusów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • aronia

    6 kg
  • sok z pomarańczy

    2 litr
  • sok z cytryny

    1 litr
  • cukier

    5 kg
  • woda

    8 litrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Aronie dokładnie myjemy, w dużym garnku zalewamy aronie woda i gotujemy ok 20 minut od momentu gdy zacznie sie gotować . Sok dokładnie przecedzamy. Dolewamy swiezo wyciśnięty sok z cytryn i pomarańczy. Jeszcze raz przecedzamy sok przez gazę . Na koniec dodajemy cukier i gotujemy aż sok zawrze. Gorący sok przelewamy do wyparzonych butelek , zakręcamy. GOtowy sok pasteryzujemy 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sylwia_mc 02.10.2013 09:27
uwielbiam aronię
Olga_SK 02.10.2013 07:25
W zeszłym roku łączyłam aronię tylko z pomarańczami i wyszło pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat