Sok pomidorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

  • sól do smaku

  • cukier

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dowolną ilość pomidorów mięsistych myjemy i kroimy dowolnie dajemy do garnka o grubym dnie gotujemy aż pomidory się rozgotują mieszamy od czasu do czasu.Rozgotowane pomidory blendujemy przecieramy przez sito,doprawiamy solą ,pieprzem i cukrem do smaku studzimy .Wlewamy do słoików zakręcamy i pasteryzujemy około 20 minut.
gosia56
Taki przecier to super dodatek w zimie do zupy pomidorowej albo po prostu do picia..

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 26.08.2014 16:48
prosty i fajny sposób :-).
Margo1 24.08.2014 12:36
Prosty i najlepszy sposób
gibli 17.08.2014 11:03
to coś dla mnie , bardzo dobry:)
gusia1000 16.08.2014 23:20
Warto taki co roku robić.
Kejti 16.08.2014 11:12
Mniam,uwielbiam :-)
Bernadeta1 15.08.2014 22:52
super przepis na szybki sok pomidorowy
Róża1 15.08.2014 00:14
prosty i szybki sposób na dobry soczek pomidorowy :-)
gosia56 14.08.2014 10:55
Bardzo dziękuję za miłe komentarze .Ja uwielbiam taki sok do picia.
iziona 14.08.2014 07:12
W moim rodzinnym domu mama robiła taki litrami.
asiczekz 13.08.2014 21:38
osobiście nie mogę się przełamać, za to mój mąż go uwielbia :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat