Sok malinowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny

    3 kg
  • cukier

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny oczyszczamy i przebieramy te ?adne. Maliny wsypujemy do du?ego s?oja co jaki? czas posypuj?c cukrem. Zape?niony s?ój zakr?camy i od czasu do czasu potrz?samy. Odstawiamy zasypane maliny na oko?o 8 godzin a? puszcz? sok. Po tym czasie ooce przek??damy do wyparzonych butelek lub s?oików i zalewamy powsta?ym sokiem. Szczelnie zakr?camy i pasteryzujemy oko?o 10 minut. Nast?pnie zimne przenosimy do spi?arni. Na zim? jest super soczek. SMACZNEGO !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 02.07.2013 21:51
pycha! soczek domowy!
Halina14 10.04.2013 09:56
jest pyszny taki robię
Ewelina47 10.04.2013 08:58
szkoda, że moje zapasy soku malinowego już się skończyły
kamyk 18.10.2012 21:08
pyszny i zdrowy
Ada-Gaba 20.09.2012 07:07
bardzo lubię
mic 19.09.2012 17:21
najlepszy i zdrowy
Magdalena1110 11.09.2012 21:23
na przeziębienie jak zmalazł
mela25 11.09.2012 08:04
pyszny i zdrowy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat