Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok jabłkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 dużych
cukier 1 kg
Kwas cytrynowy Prymat 1 opakowanie
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Sok jabłkowy

Jabłka myjemy. Następnie kroimy je na ćwiartki ze skórka (wykrawamy gniazda nasienne). Do garnka wlewamy litr wody, wkładamy jabłka i wsypujemy cukier i kwasek cytrynowy. Gotujemy 10-15 minut od momentu wrzenia. Przecedzamy przez sitko i rozlewamy sok do słoików. Słoiki z sokiem pasteryzujemy około 10 minut. Sok rozcieńczamy z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 03.11.2013 22:42
pyszny sok(ja dodaję sok z cytryny,nie używam kwasku cytrynowego)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak