Sok brzoskwiniowo - waniliowy

Sok brzoskwiniowo - waniliowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    3 kg
  • cukier wanilinowy

    2 opakowania
  • cukier

    1/2 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sok brzoskwiniowo - waniliowy

Brzoskwinie dokładnie myjemy, obieramy, przekrawamy na pół i usuwamy skórkę. Najszybszym sposobem uzyskania soku jest przepuszczenie owoców przez sokowirówkę. Uzyskany sok zagotowujemy, wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy, gotujemy i przecedzamy przez sito. Sok przelewamy do wyparzonych słoików. Odwracamy do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Marta1986 01.10.2013 11:43
pyszny sok

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat