Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sojowo - miodowy filet z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 gram
marynata
sok z cytryny 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1/2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
miód 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sojowo - miodowy filet z kurczaka

Płuczemy piersi z kurczaka i kroimy je wzdłuż w plastry o szerokości około 2 centymetrów. Mieszamy wszystkie składniki marynaty, aż do uzyskania jednorodnej konsystencji. Filety marynujemy przez około 2-3 godziny. Jeżeli chcemy uzyskać intensywniejszy smak – filety w marynacie możemy pozostawić na całą noc.
Smażymy na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek.

Podajemy np. z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką z oliwkami i suszonymi pomidorami.

SMACZNEGO!

Marynata również doskonale nadaje się do skrzydełek, które następnie pieczemy na grillu lub w piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 04.07.2013 15:50
fajne smaki:-)
gosia56 20.06.2013 20:30
napewno pyszny
Katarzyna59 10.06.2013 07:56
bardzo smacznie wygląda
gosia561 09.06.2013 16:24
dobry filet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak