Soczyste steki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • steki

    5 szt
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • ser żółty

    5 plasterków
  • szynka

    5 plasterków
  • cebula

    3 szt
  • smalec

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Steki myjemy pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem, nacieramy solą pieprzem. Odstawiamy na jedną godzinę. Olej mocno rozgrzewamy na patelni , steki pieczemy z obu stron, na każdym steku położyć plasterki szynki i sera żółtego, patelnię przykrywany pokrywką, zestawiamy z ognia, gdy ser się rozpuści, Cebulę obieramy kroimy w cienkie plasterki, zrumienić na smalcu, układamy na stekach. posypujemy posiekaną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 13.12.2012 08:59
extra
Łukasz15 24.10.2012 08:21
Pyszne
Wafelek2601 08.09.2012 21:48
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat