Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczyste duszone żeberka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula biała 2 szt
marchew 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
kostki rosołowe 2 szt
ziele angielskie 4-5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
olej do smażenia
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Soczyste duszone żeberka

Żeberka posypać dość sporą ilością przyprawy do mięsa (żeberek). Odstawić na jakiś czas (najlepiej na noc).
Obsmażyć na rumiany kolor.
Przełożyć do garnka i podlać wodą tak, żeby przykrywała połowę żeberek.
Na oleju pozostałym na patelni podsmażyć cebulę i marchewkę.
Dodać przyprawy- ziele angielskie, listki laurowe, pieprz, sól.
Dodać podsmażone warzywa- cebulę i marchewkę.
Dusić pod przykryciem ok. 1 h 10 min, co jakiś czas mieszając.
W razie potrzeby podlać niewielką ilością wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 10.08.2014 15:49
moje ulubione mięsko
teresa18 10.08.2014 15:01
wyśmienite
dodi 10.08.2014 13:41
pyszne żeberka
Lidzia 10.08.2014 10:50
Smakowite.
adelajda 10.08.2014 10:45
jak dawno nie jadłam :)
halinah 10.08.2014 10:45
wyglądają smakowicie
olkaaa 10.08.2014 10:44
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak