Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysta kapusta pekińska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
sok z cytryny 1/2 szt
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysta kapusta pekińska

Kroki postępowania

1
Kapustę tniemy na kawałki. Najlepiej na szczycie kapusty naciąć "krzyż" a następnie zacząć ją kroić w poprzek na plastry dzięki czemu od razu otrzymamy równe kawałki do jedzenia.
Krok 1 - Soczysta kapusta pekińska foto
2
Sok z cytryny wyciskamy do szklanki i mieszamy razem ze śmietaną. Dodajemy przyprawy sól oraz pieprz i całość mieszamy.
Krok 2 - Soczysta kapusta pekińska foto
3
Kapustę bardzo dokładnie myjemy a następnie równie dokładnie suszymy. Jeżeli kapusta nie zostanie wystarczająco odsuszona woda połączy się z sosem i spłynie nam ono na dno miski. W celu wysuszenia można kapustę położyć na 5 minut na durszlaku co jakiś czas potrząsając, użyć ręczników papierowych bądź specjalnych suszarek do sałaty.
Krok 3 - Soczysta kapusta pekińska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Esteban 21.05.2013 00:48
pycha mniam mniam
Botwinka 12.05.2013 21:12
swietna jako dodatek do obiadu
Małgorzata106 12.05.2013 20:51
super , pyszne
mic 12.05.2013 20:50
bardzo lubie
Marta1986 12.05.2013 20:49
pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak