Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczewica z czarnym czosnkiem i pomidorami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szklanka
pomidory suszone Smak 5-6 szt
ząbki czosnku 5 szt (czarnego)
koperek
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Soczewica z czarnym czosnkiem i pomidorami

Soczewicę płuczemy, gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Czas ok. 7 min. Odcedzamy, studzimy.
Czosnek i pomidory kroimy w kostkę.
Koperek siekamy.
Składniki przekładamy do miski, dodajemy oliwę, sól i pieprz. Ponownie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak