Śniadaniowy twarożek z miętą

Śniadaniowy twarożek z miętą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Twarożek z miętą na słodko, to szybki i pyszny sposób na śniadanie. Mięta orzeźwia i pobudza do działania, a przy tym jej smak świetnie komponuje się z twarogiem.

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg półtłusty

    200 gramów
  • śmietana 18%

    1.5 łyżki
  • cukier

    1.5 łyżki
  • cukier wanilinowy

    1 łyżeczka
  • mięta liście

    15 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę dokładnie wymieszać widelcem z twarogiem, cukrem i cukrem wanilinowym. Miętę drobno posiekać, dodać do twarożku i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 06.11.2018 08:32
Powiem szczerze że nie dodawałam nigdy do twarożku mięty,na pewno pyszny muszę wypróbować. Całe życie człowiek się uczy i dowiaduje ciekawych porad tak ja właśnie na D.S .;)Pozdrawiam serdecznie.
Basiliana 06.11.2018 11:18
Ten twarożek to dla mnie smak dzieciństwa, kiedy miętę zrywaliśmy prosto z ogrodu. Bardzo polecam i również pozdrawiam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat