Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadaniowa tortilla z jajecznica i szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tortilla razowa 1 szt
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
cebula 1 mała
jajko 2 szt
szpinak świeży duża garść
suszone pomidory kilka szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadaniowa tortilla z jajecznica i szpinakiem

Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła z łyżką oliwy z oliwek. Cebule siekamy w piórka i szklimy na tłuszczu. Jajka rozbełtujemy z solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem, dodajemy świeży szpinak. Mieszankę wylewamy na patelnie z cebulka i mieszamy aż zetnie się do pożądanej konsystencji.
Placek tortilli rozgrzewamy na suchej patelni z obu stron.
Na placek wykładamy jajecznicę z cebulką i szpinakiem. Dodajemy kilka kawałków suszonych pomidorów w oleju. Zawijamy w placek. Spożywamy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 09.06.2016 10:04
Uwielbiam takie śniadania :)
Barbara13 09.06.2016 07:59
pożywne śniadanie
Iwusia 08.06.2016 23:52
smaczne połączenie
Łukasz15 08.06.2016 23:39
Dla mnie super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak