Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowo - korzenna zebra

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 2 szklanka
mąka ziemniaczana 0,5 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżki
olej roślinny 0,5 szklanka
woda gazowana 1 szklanka
kakao 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
olejek śmietankowy 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowo - korzenna zebra

Jajka ubijamy, dodajemy cukier. Gdy powstanie jasna, puszysta masa, dodajemy stopniowo mąki z proszkiem, olej i wodę. Dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 3 łyżki mąki i kilka kropel olejku śmietankowego, do drugiej kakao i przyprawę korzenną. Wylewamy na blachę partiami, raz jasne, raz ciemne ciasto i pieczemy w 180°C ok. 45 minut do suchego patyczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 05.03.2014 18:23
fajne ciacho
IlonaAlbertos 19.01.2014 20:59
Jedno z moich ulubionych ciast.
monisia1977 14.01.2014 08:13
fajnie wygląda
Małgorzata9 13.01.2014 20:54
pyszna zebra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak