Smerfny wafelek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle tortowe

    7 sztuk
  • masa

  • margaryna

    1 sztuka
  • cukier

    1 szklanka
  • smietana 18%

    1 szklanka
  • DODATKOWO:

  • kolorowa posypka

  • galaretka różowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masa:
Margarynę rozpuścić z cukrem, dodać do niej suchą galaretkę i mieszać do momentu rozpuszczenia, następnie dodać śmietanę i zagotować oraz troszkę przestudzić. Wafle kolejno przekładać masą do jej wyczerpania wierzch też posmarować masą i posypać kolorową posypką.
Deser odstawić do lodówki, aby zastygł i zmiękł mi najlepiej smakuje po odstaniu kilkunastu godzin.
Przed podaniem pokroić ostrym nożem na małe wafelki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monisia1977 22.11.2012 07:33
pycha
Joanna46 21.11.2012 19:25
Pewnie dzieci je uwielbiają.
czekoladka_m 21.11.2012 17:07
Widzę, że dziś też kusisz takimi pysznościami:) Smerfy lubię, a takie smerfne wafelki tym bardziej:):)
bietka 21.11.2012 15:15
fajny przepis
AURELKA 21.11.2012 14:52
pięknie wygladaja
anemon 21.11.2012 14:45
Dawno nie jadłam domowych wafli, a Twoje wyglądają wspaniale.
Mati3 21.11.2012 14:44
super
Pajecznik 21.11.2012 14:27
Bardzo lubię domowe wafle, a Twoje pięknie wyglądają.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat