SMERFNIE WANILIOWE MUFFINY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    130 g.
  • mąka pszenna

    250 g.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    120 g.
  • jajko

    3 szt.
  • jogurt

    200 g.
  • ekstrakt waniliowy

    1 łyżka
  • Soda oczyszczona Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ciągle miksując dodajemy jajka (po każdym jajku miksujemy ok. minutkę). W innej misce przesiewamy mąkę, mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Teraz stopniowo dodajemy ją do masy maślanej, dodając rownież jogurt i ekstrakt waniliowy.

Ciasto przekładamy papilotek (max. 2/3 wysokości).

Pieczemy w temperaurze: 160-180°C ok. 20 - 25 min.

Po wystygnięciu wierzch każdego muffina ozdabiamy wedle uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megi 03.09.2015 18:33
wspaniale wyglądają te muffiny
Kasia35 29.10.2012 16:47
super wyglądają te muffiny
Poison1988 29.10.2012 16:44
świetne te wszystkie muffiny :) żal by było zjadać...
Patrycja25 29.10.2012 13:56
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat