Smerf

Smerf

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    6 op
  • mleko

    2 l
  • kasza manna

    1 szkl
  • budyń śmietankowy

    2 op
  • cukier

    2 szkl
  • margaryna

    kostka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Smerf

Blachę posmarować margaryną i bułką tartą wyłożyć herbatnikami. Do garnka wlać 1,75 l mleka, 2 szkl. cukru margarynę, poczekać aż zacznie się gotować. Zestawić z ognia dodać 1 szkl. manny mieszając aby nie było grudek. Gotować 5-10 min. Zdjąć z ognia dodać budyń rozrobiony w 0,25 l mleka energicznie mieszając. Gotować do stężenia. Taką masę wykładać na blaszkę wyłożoną herbatnikami. Przykryć druga warstwa herbatników. Polać polewą czekoladową. Wstawić do lodówki. Poczekać do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat