Smerf

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    6 op
  • mleko

    2 l
  • kasza manna

    1 szkl
  • budyń śmietankowy

    2 op
  • cukier

    2 szkl
  • margaryna

    kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Blachę posmarować margaryną i bułką tartą wyłożyć herbatnikami. Do garnka wlać 1,75 l mleka, 2 szkl. cukru margarynę, poczekać aż zacznie się gotować. Zestawić z ognia dodać 1 szkl. manny mieszając aby nie było grudek. Gotować 5-10 min. Zdjąć z ognia dodać budyń rozrobiony w 0,25 l mleka energicznie mieszając. Gotować do stężenia. Taką masę wykładać na blaszkę wyłożoną herbatnikami. Przykryć druga warstwa herbatników. Polać polewą czekoladową. Wstawić do lodówki. Poczekać do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat