Smażony filet z pstrąga

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety pstrąga

    2
  • pomidory bez skóry

    20 dag
  • masło

    4 dag
  • mąka

    2 łyżki
  • koperek posiekany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybkę oprószyć mąką i smażyć na masełku. W tym czasie podgrzać pomidorki bez skórki, a cebulkę podsmażyć na masełku. Wymieszać pomidorki z cebulką. Doprawić solą, pieprzem i koperkiem. Powstały sosik pomidorowy. Ułożyć na talerzu razem z usmażoną rybką. Podawać z koperkiem i ziemniaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula666 11.01.2015 13:15
Jeszcze tak pstrąga nie jadłam. Warto spróbować ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat