Smażony dorsz z winem

Smażony dorsz z winem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    1 kg
  • jajko

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • wino wytrawne

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Smażony dorsz z winem

Filety z dorsza należy podzielić na porcje, następnie skropić je delikatnie sokiem z cytryny i posolić. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać je miotełką, dodać odrobinę soli i pieprzu. Na talerzyk wysypać bułkę tartą. Filety z dorsza zanurzać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, dolać do niego wino i smażyć na nim filety z dorsza z dwóch stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Ela15 26.07.2013 10:39
pyszna rybka
IKrakowianka 19.07.2013 21:40
bardzo lubię
Wafelek2601 24.11.2012 22:50
Taka rybka musi być pyszna
agogo2 18.05.2011 22:32
pycha
Magda60 18.05.2011 21:46
super
ajres 18.05.2011 21:40
swietne
ronald88 14.04.2011 14:14
super
szajba2 13.04.2011 16:20
popić trzeba winem
RenataZ-et 11.04.2011 21:11
wyśmienite!
Barbara55 21.02.2011 14:53
wolę rybę i wino skonsumować osobno

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat