Smażony camembert

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser camembert oprószyć przyprawą do grilla (bądź jakąkolwiek inną przyprawą, którą lubimy), obtoczyć w jajku i bułce. Uważamy, żeby skórka sera nie pękła, bo wówczas ser wypłynie na patelnię. Na rozgrzany olej wkładamy opanierowany serek i smażymy z obu stron na rumiano. Po usmażeniu wykładamy na papierowy ręcznik, aby osączyć tłuszcz. Najlepiej smakuje z sosem żurawinowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 24.07.2012 07:05
lubimy taki serek :)
Ziabela 09.04.2012 08:40
mmm na pewno dobre
Zoso 21.03.2012 21:17
bosko wygląda
Ewa111 02.10.2011 14:05
ja też poproszę kawałek ,wygląda tak apetycznie
PaniMISIOWA 30.09.2011 12:13
ale z chęcią bym zjadła! uwielbiam taki!
Jastinka 07.03.2011 10:25
niezłe
wolochski 10.01.2011 21:40
mmmm
Aleksandra45 09.12.2010 13:45
nawet w tej chwili bym go zjadła :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat