Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażonka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 60 dag
cebula 3 szt
Rozmaryn suszony Prymat
pieprz, sól
Papryka słodka mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażonka

Mięso pokroić w dużą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i papryką. W głębokim rondlu rozgrzać olej i wrzucić przyprawione mięso. Smażyć ok 10 min, po tym czasie podlać mięso wodą i dusić ok 1 h. Po tym czasie dodać pokrojona w piórka cebule i doprawić rozmarynem oraz łyżeczką papryki. Dusić jeszcze ok 20 min w razie konieczności podlewając wodą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.03.2014 11:58
ciekawe dość :)
smakołyk 29.01.2014 23:21
Bardzo dobre
Pomocnik 29.01.2014 19:38
pyszne danie
Katarzyna54 29.01.2014 19:05
lubię taką, pyszna
cukiereczek 29.01.2014 18:35
coś pysznego
patryska76 29.01.2014 18:23
Mmm... Pycha ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak