Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ser żółty
300 g -
ziemniaki
300 g -
kapusta kiszona
150 g -
sól do smaku
-
cukier
do smaku -
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
jajko
1 sztuka -
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
-
czosnek w oleju z ziołami
5 ząbków
Przepis i sposób przygotowania smażone ziemniaki z serem w panierce
Ser kroimy na 2 cm plastry i panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron, delikatnie przewracając. Kotlety muszą być miękkie w środku czyli ok. 5 minut.
Kapustę kroimy i doprawiamy wg uznania solą i cukrem.
Podajemy wszystko razem.
Smacznego!
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się