Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone żeberka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg
miód 1 łyżka
olej 3 łyżki
cebul 1 sztuka
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżki
Grill przyprawa ziołowa Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone żeberka

Żeberka należy umyć i podzielić na porcje. Trzeba je obgotować i osuszyć. Przyprawę do grilla rozrabiamy razem z miodem, olejem, szczyptą soli i pieprzu oraz z papryką. Tak powstałą marynatą smarujemy żeberka i odstawiamy do lodówki na godzinę. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na złoto. Cebulę zdejmujemy z patelni i smażymy na niej żeberka. Dodajemy cebulę i wszystko razem dusimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.02.2014 18:25
Dobre jedzenie.
magdziorka6 06.02.2013 21:40
fajne
Adrian3 06.02.2013 21:33
super
adelajda 06.02.2013 21:29
dawno nie robiłam
Ryszard4 06.02.2013 21:16
Lubię takie
Ela6 06.02.2013 21:03
świetne
pacpaw 06.02.2013 20:54
też często robię żeberka z miodem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak