Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SMAŻONE ŚLEDZIE W OCCIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Śledzie

śledzie 0,5 kg
mąka pszenna do optoszenia
sól do smaku
olej do smażenia

Zalewa octowa

woda 2 szklanki
cebula biała 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
ziele angielskie 10 sztuk
sól 1 łyżeczka
cukier 4 łyżki
ocet 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: SMAŻONE ŚLEDZIE W OCCIE

Surowe śledzie przyprawić solą a następnie obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju aż się zarumienią. Gdy lekko przestygną przełożyć do dużego garnka. Zagotować wodę z listkiem laurowym, zielem angielskim oraz cebula pokrojona w piórka. Dodać cukier, sól, ocet -gotować aż cebula będzie miękka. Zalać śledzie i odstawić na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 28.02.2016 21:11
chętnie bym wciągnęła!
Maridka19 28.02.2016 18:30
To musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak