Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

SMAŻONE ŚLEDZIE W OCCIE

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Śledzie

śledzie
0,5 kg
mąka pszenna
do optoszenia
sól do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia

Zalewa octowa

woda
2 szklanki
cebula biała
1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
5 sztuk
Sklep Prymat
ziele angielskie
10 sztuk
Sklep Prymat
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier
4 łyżki
ocet
0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: SMAŻONE ŚLEDZIE W OCCIE

Surowe śledzie przyprawić solą a następnie obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju aż się zarumienią. Gdy lekko przestygną przełożyć do dużego garnka. Zagotować wodę z listkiem laurowym, zielem angielskim oraz cebula pokrojona w piórka. Dodać cukier, sól, ocet -gotować aż cebula będzie miękka. Zalać śledzie i odstawić na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 28.02.2016 21:11
chętnie bym wciągnęła!
Maridka19 28.02.2016 18:30
To musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak