Smażone selery panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • selery

    3 sztuki
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • mąka

    2 łyżki
  • jajko

    3 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Selery dokładnie umyć, obrać i opłukać. Ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Następnie osączyć i pokroić w krążki. Panierować w mące, rozmąconych jajkach i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na jasny kolor. Podawać z surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 20.12.2013 08:17
fajny pomysl
Beata23 25.10.2013 08:43
brzmi pysznie
Ada-Gaba 23.10.2013 07:25
ciekawy przepis
ben-ka 22.10.2013 09:57
dla mnie to coś nowego,warto zrobić i sprawdzić jak to smakuje.
Grazyna0211 04.09.2013 11:53
smaczna propozycja
Dorota37 29.05.2013 20:44
Jadłam, rewelacja :-)
Ania67 29.03.2013 21:13
Chetnie spróbuję jak smakuje taki se;er
pestka 31.01.2013 10:30
robię podobnie
Seba 11.09.2012 09:58
pycha
Pietruszka 29.08.2012 21:36
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat